Hjælp Ukraine

Vasco hjælper ofrene af krigen i Ukraine

Den ukrainske befolkning står overfor en ufattelig tragedie: de er nødsaget til at forlade deres hjem for at undslippe truslen fra den russiske militær. Siden krigens start, er vi mange, der tænker på hvad vi kan gøre for at hjælpe Ukraine.

Uanset om der er tale om vores specialiserede hold af paramedicinere eller udlån af elektroniske oversættere til fonde, der hjælper flygtninge, er vi hos Vasco stolte over at have vist hvordan man f.eks. kan hjælpe folk, der flygter fra krigen i Ukraine.

Krig er et helvede. Vi bør alle gøre vores bedste for at sikre at ukrainske flygtninge igen kan føle den varme og sikkerhed, der engang var i det hjem de har været tvunget til at forlade. Derfor har vi igangsat diverse aktiviteter for at hjælpe disse mennesker med så vidt som muligt at føle sig hjemme.

Sådan har vi hjulpet Ukraine

Støt Ukraine aktiviteter

Lige fra krigens start, har vi tilbudt gratis elektroniske oversættere til hospitaler og diverse organisationer, der har brug for en ukrainsk oversætter.

Vi har lånt næsten 500 Vasco Translator-oversættere ud til flere end 200 organisationer i Polen, Rumænien, Spanien, Slovakiet og Portugal. Dette har muliggjort oversættelse af stemmer, billeder, tekst og gruppechats fra og til ukrainsk.

Derudover har Vasco Translator-oversættere været i brug på 12 store hospitaler i Polen.

Vores enheder har også hjulpet til i dagplejer og ikke-statslige organisationer, der hjælper flygtninge på forskellige måder. Udover at tilbyde lægehjælp, organiserer de alle workshops, sport og kulturelle aktiviteter.

Samarbejde med organisationer og fonde, der hjælper flygtninge

For at hjælpe Ukraine, samarbejdede vi med diverse organisationer i hele Europa, der tilbød hjælp til flygtninge.

Vi samarbejdede for eksempel med Minority Rights Group International. Organisationen har sit hovedkvarter i London samt kontorer i Budapest og Kampala, og denne internationale organisation har som mål at beskytte menneskerettigheder i forbindelse med etniske, nationale, religiøse og sproglige minoriteter.

I efteråret 2022, modtog organisationen 25 Vasco Translator M3-oversættere.

Derudover har vi blandt andet støttet Fundacja Ocalenie (The Saving Foundation).

Organisationens mål er at hjælpe flygtninge med at bygge et nyt liv i Polen ved at støtte dem gennem integration og individuel udvikling.

Fundacja Ocalenie havde brug for en ukrainsk oversætter, og modtog derfor tre Vasco-enheder, så de kunne kommunikere effektivt med ofre af krigen i Ukraine.

VI har også samarbejdet med Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület, en non-profit, der primært har som mål at øge sikkerheden for Budapests befolkning. Derudover støtter vores oversættere også Fundația Inocenți București, en non-profit fra Rumænien, der tilbyder diverse former for hjælp til børn.

Spaniens Røde kors har også modtaget vores oversættere.

Sidst, men ikke mindst, har vi samarbejdet med en række hospitaler, såsom Východoslovenský onkologický ústav (Østslovakiets institut for onkologi) fra Košice, Slovakiet, og administrerende enheder, såsom Distriktskontoret, også i Košice.

Hjælp til jobsøgning

Få dage efter at krigen brød ud i Ukraine, startede og administrerede vi en Facebook-gruppe, der hjalp flygtninge med at finde jobs og indkvartering i Polen.

Derudover hjalp vi hver især folk, der flygtede fra Ruslands aggression.

Vi gav ukrainske flygtninge husly under eget tag, og vi stod for fundraisere og transport fra grænsen mellem Polen og Ukraine.

PMM Vasco Redningshold

Sammen med Polish Medical Mission, havde vi planlagt at etablere PMM Vasco Redningshold: en gruppe med det formål at hjælpe ofre af naturkatastrofer og humanitære kriser rundt omkring i verden.

Krigens udbrud gjorde at vi fik etableret holdet hurtigere end planlagt. I starten var PMM Vasco Redningshold fokuseret på at hjælpe folk, der flygtede fra krigen i Ukraine.

For at støtte PMM Vasco Redningshold, startede vi en særlig fundraiser. Vi besluttede os for at donere 70 kr. af overskuddet fra hvert salg af en oversætter til at støtte holdet.

Samarbejde med et hospital i Drohobych, Ukraine

Derudover samarbejder vi med hospitalet i Drohobych, hvor vi stiller medicinsk udstyr, medicin, hospitalssenge mm. til rådighed.

Vi har leveret over 20 tons udstyr (madrasser, vogne, bårer mm.), medicin og mad til en værdi på over 3 millioner kroner.

Udover at tilbyde støtte til læger på hospitalet i Drohobych, stiller PMM Vasco Redningshold også en moderne feltambulance til rådighed.

Lad os hjælpe Ukraine hver dag ved at dele venligheden. Den vender altid tilbage!