PMM Vasco Redningshold

Sådan kom PMM Vasco Redningshold til verden

I marts 2022 slog Vasco og Polish Medical Mission sig sammen for at lancere PMM Vasco Redningshold. Det primære mål er at nå ud til katastrofe- og kriseramte steder på 24–48 timer.

Projektet er kommet til verden, da Vasco har slået sig sammen med Polish Medical Mission. Sidstnævnte er kendt for sine 23 års erfaring med at bringe lægehjælp til folk i nød verden over. Vasco og PMM har visse ting tilfælles, da vores mission er at hjælpe folk med at kommunikere og nedbryde sprogbarrierer.

Derudover er vores CEO, Maciej Góralski, uddannet paramediciner, og han har dermed professionel erfaring indenfor feltet. Han vil gerne hjælpe folk, der har brug for lægehjælp, og derfor er Vasco indgået i et samarbejde med Polish Medical Mission.

Vores mål

Maciej beskriver holdets oprindelse og mål således:

"Vasco støtter et hold i udvikling indenfor organisation og planlægning af redningsaktioner samt opbevaring og køb af udstyr/medicin. Derudover fremmer vi holdets handlinger lokalt og globalt, hvilket bl.a. betyder planlægning og udførelse af fundraising. Sidst, men ikke mindst, har vi tænkt os at finansiere holdets oplæring, både i forhold til professionel udvikling og vedrørende f.eks. missionssikkerhed, biologiske og terrortrustler samt udvalgte aspekter af nødhjælps-, tropisk- og rejsemedicin."

Hvad er PMM Vasco Redningshold?

Vi skaber PMM Vasco Redningshold, der primært har til formål at hjælpe ofre af naturkatastrofer og humanitære kriser, når de lokale autoriteter ikke kan agere til tiden.

Gruppen består af professionelt oplærte individer med adgang til deres egen logistik og udstyr. Medicinske medarbejdere bliver oplært indenfor medicinske og ikke-medicinske områder for at videreudvikle deres evner og kompetencer.

Derudover er holdet akkrediteret af Verdenssundhedsorganisationen.

Hvordan fungerer holdet?

Sammen med Polish Medical Mission, sigter vi efter at have åbne sind og hjerter og arbejde mod at finde nye måder at hjælpe folk på. PMM Vasco Redningshold er resultatet af dette ønske, da vi gerne vil gøre endnu mere ud af vores mission.

Vasco finansierer holdets oplæring, da vi gerne vil sikre at alle dets medlemmer er udrustet til at møde de daglige udfordringer, der opstår under lægemissioner. Derudover deler Polish Medical Mission ud af deres årelange erfaring, så holdet er så godt forberedt som muligt.

Udover disse mål, har holdet indflydelse på omverden. De deler deres oplevelser med de lokale lægeautoriteter i Ukraine, Jordan og Irak.

Vores mål er at skabe et hold med positive, engagerede og udadvendte mennesker, der gerne vil hjælpe andre. Vi tror fuldt og fast på at vi kan bringe hurtig hjælp ud i situationer hvor de lokale autoriteter ikke kan agere.